پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

در این شماره از مجله حکمت اسلامی گزارشی تفصیلی از نوزدهمین کرسی نظریه پردازی با عنوان اراده آزاد و ضرورت علّی با رویکرد فلسفی منتشر شده همچنین گزارشی از نشست های علمی مجمع عالی در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به چاپ رسیده است.

 به گزارش سرویس علمی و فرهنگی خبرگزاری حوزه/ بیست و ششمین شماره از مجله حکمت اسلامی، منتشر شد.

در این شماره از مجله حکمت اسلامی گزارشی تفصیلی از نوزدهمین کرسی نظریه‌پردازی با عنوان اراده آزاد و ضرورت علی با رویکرد فلسفی منتشر شده است.

همچنین گزارشی از نشست‌های علمی مجمع عالی در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به چاپ رسیده است.

از دیگر عناوین مطالب و گزارش‌های این شماره می توان به موارد دیگری اشاره کرد از جمله؛

همایش ملی حکیم طهران ضرورت ها و برنامه ها، معرفی حکمای حوزه فلسفی تهران: ملا عبدالله زنوزی و آیت الله میرزا ابوالحسن جلوه، مقاله ای با عنوان نجوم و قرآن به قلم استاد رمضانی، سبک زندگی اسلامی بر اساس آموزه های نبوی به بیان دکتر احمدحسین شریفی، و سایر اخبار علمی- فرهنگی مجمع عالی حکمت اسلامی .

در نوشتار سخن نخست این شماره به قلم محمدباقر خراسانی، به تبیین و توضیح اهداف نهاد مجمع عالی حکمت اسلامی توجه و مورد تبیین واقع شده که سرفصلهای آن از این جمله برشمرده شده است:

حکمت اسلامی در خدمت تبیین معارف اسلامی، نمایان ساختن جایگاه علمی حوزه علمیه در علوم عقلی، نقش آفرینی جدی در بحث تحول علوم انسانی، عرصه محصولات جدید در حوزه حکمت اسلامی و... .

یکی از مطالب ارزشمند این شماره از مجله حکمت اسلامی نوشتاری با عنوان سبک زندگی اسلامی بر اساس آموزه‌های نبوی می‌باشد که عنوان میزگردی با حضور حجت الاسلام شریفی بوده و در آن به رویکردهای مختلف در تعریف سبک زندگی پرداخته شده، در ادامه به چگونگی دریافت سبک زندگی از دین اسلام در عصر حاضر، زندگی پیامبر اکرم(ص) و حضرت خدیجه(س) به عنوان الگویی برای سبک زندگی، شیوه نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی بر اساس زندگی پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س)، سبک زندگی اسلامی تحمیلی است یا دستوری؟، علل تضاد در روش های سبک زندگی و بالاخره شیوه نهادینه کردن سبک زندگی بر اساس آموزه های نبوی مورد توجه و تبیین قرارگرفته است.

*در بخشی از این مطلب آمده است:

گام اول برای نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی آموزش های مصداقی، جزیی و عینی است.

پیامبر اکرم(ص) ضمن بیان کلیاتی مثل اینکه عدالت خوب است، ظلم بد است، حق کشی بد است، ایجاد مزاحمت برای مردم بد است و... جزئیات و مصادیق را هم بیان می فرموده اند.

اگر در حال حاضر رسانه‌های غربی در این حوزه موفقیتی دارند به همین دلیل است.

یعنی جزیی ترین آموزش ها را به مخاطبان خود ارائه می دهند. مانند نوع مد، مدل مو، لباس، کفش، دکوراسیون و... .

سبک تبلیغ پیامبر اکرم(ص) هم به همین گونه بوده است.

مثلا پیامبر(ص) می فرمود وقتی سفره انداخته می شود چگونه و در کجا بیاندازند. موقعی که می نشینند از کجای سفره غذا بخورند و... .

ویژه نامه همایش ملی حکیم طهران هم از دیگر بخش‌های این شماره از مجله حکمت اسلامی است که در آن با مطالب مختلفی از مصاحبه گرفته تا مقاله و یادداشت‌های دیگر به این شخصیت برجسته حکمت اسلامی توجه شده است.

مجله حکمت اسلامی زیر نظر مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی منتشر می‌شود.

علاقمندان برای تهیه این مجله، می توانند با شماره تلفن 02537757610 تماس حاصل نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha